Wijkgemeente De Fontein

content image

De Fontein is een wijkgemeente van de Protestantse Gemeente te Leeuwarden i.w.. Zij is ontstaan vanuit een samenwerking (sinds 2009) tussen Rondom de Open Hof, de Koepelkerkwijk en de Pelikaankerkwijk.

Uitgangspunt voor De Fontein is de missie: “Geïnspireerd door Gods Woord en Geest willen wij als volgelingen van Jezus Christus, de gekruisigde en opgestane Heer, een liefdevolle en bewogen gemeente zijn en een licht voor de wereld.” De gemeenteleden willen als volgelingen van Jezus Christus een open en liefdevolle gemeente zijn.” Deze visie is kort samengevat in het motto: Jezus volgen, mensen dienen.

Kerk zijn is niet iets voor alleen de zondag, ook door de week zijn er meer dan genoeg activiteiten, zoals gebeds- en gespreksgroepen en cursussen.

Meer informatie over De Fontein op de website: www.defontein058.nl

Activiteiten van of in De Fontein

Restaurant Hartig: dineren en ontmoeten.

17-09-2019

Sinds juni 2017 is Restaurant Hartig gevestigd in Sint Jozef, Eestraat 15. U/jij bent als gast van harte welkom op dinsdag en woensdagmiddag vanaf 18 uur, waar u een diner wordt aangeboden vanaf 18.30 uur. De kosten voor de maaltijd bedragen 5 euro en op verzoek kunt u kiezen voor een vegetarische variant. Thee en koffie zijn bij de prijs inbegrepen. Wel moet u/jij zich voor 12.00 uur even aanmelden op de dag dat u wilt mee-eten.

Een prachtige manier om als kerk(gangers) kennis te maken met de wijkbewoners onder het genot van een fijn diner.

Datum: elke dinsdag- en woensdagmiddag
Tijd: 18 uur inloop, 18.30 uur maaltijd
Info en aanmelden: Ina Veenstra
tel. 058-2138045 of 06-11860586

NB Zou je het leuk vinden om eens te helpen met koken te bedienen of te helpen in de keuken in Restaurant Hartig, dan ben je van harte welkom. Informatie en aanmelden: bij Germen L. van IJs tel. 058-2130400 germenvanijs@upcmail.nl

Lees verder

Black Gospelkoor Grace & Glory met Talitha Nawijn

29-09-2019

Talitha Nawijn is medeoprichter en dirigente van het gospelkoor Grace & Glory. Zij studeerde jazz zang aan het conservatorium van Hilversum en geeft zangles aan groepen en individueel. Ook verzorgt ze workshops stemtechniek, podiumpresentatie en blackgospel zang. De wijkgemeente De Fontein haalt Grace & Glory naar Leeuwarden voor een bijzonder optreden.

Datum: zondag 29 september
Tijd: 19 uur
Plaats: De Fontein Goudenregenstraat 77

Lees verder

Drie avonden over luisterend bidden

19-10-2019

Dat onze God een ‘luisterende God’ is, weten we, we zijn daar al van jongs af aan mee opgegroeid. Maar weten we ook dat Hij vóór alles een ‘sprékende’ God is?! Die op allerlei manieren met ons wil communiceren? Velen van ons hebben dat nooit echt geleerd: luisteren naar God en Hem horen spreken. We hebben wel geleerd te praten tégen God, maar een echt gesprek voeren met Hem, nee, dat hebben we misschien nooit geleerd……   

In drie avonden gaan we ons met elkaar in dit alles verdiepen.

Meer informatie volgt te zijner tijd in de Geandewei.

Lees verder