Wijkgemeente De Fontein

content image

De Fontein is een wijkgemeente van de Protestantse Gemeente te Leeuwarden i.w.. Zij is ontstaan vanuit een samenwerking (sinds 2009) tussen Rondom de Open Hof, de Koepelkerkwijk en de Pelikaankerkwijk.

Uitgangspunt voor De Fontein is de missie: “Geïnspireerd door Gods Woord en Geest willen wij als volgelingen van Jezus Christus, de gekruisigde en opgestane Heer, een liefdevolle en bewogen gemeente zijn en een licht voor de wereld.” De gemeenteleden willen als volgelingen van Jezus Christus een open en liefdevolle gemeente zijn.” Deze visie is kort samengevat in het motto: Jezus volgen, mensen dienen.

Kerk zijn is niet iets voor alleen de zondag, ook door de week zijn er meer dan genoeg activiteiten, zoals gebeds- en gespreksgroepen en cursussen.

Meer informatie over De Fontein op de website: www.defontein058.nl

Activiteiten van of in De Fontein

Thema-avond: Geen mens is illegaal

27-01-2020

De Raad van Kerken Leeuwarden houdt op maandag 27 Januari een thema-avond met als titel: Geen mens is illegaal. 
Pastoor Wietse van der Velde (Oud Katholieke Kerk Nederland) zal dit onderwerp voor ons inleiden.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de positie van migranten. Die positie staat steeds meer onder druk. We kennen de verhalen van het Griekse Lesbos, en vooral de vreselijke omstandigheden in de vluchtelingen kampen. Of de situatie in Libanon , waar één op de vier  inwoners een Syrische vluchteling is.
Ook in Nederland is er heel wat aan de hand, en is er soms kerkasiel nodig om mensen te beschermen.

Datum: 27 januari 2020
Tijd: 20.00 uur
Plaats: De Fontein, Goudenregenstraat 77
Informatie: addystoker@gmail.com  of (06) 15353845

 

Lees verder