Autonoom portretfotograaf Bette Bijleveld in Lutherse Kerk

In het kader van Tsjerkepaad is tussen 6 juli en 15 september een expositie van autonoom portretfotograaf Bette Bijleveld (student aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie) te bewonderen in de Lutherse kerk. Verschillende series zijn geëxposeerd waaronder een serie rondom het ontdekken van erotische grenzen binnen de fotografie. Het lichaam wordt daarbij als kunstvorm ingezet en krijgt hierdoor haar eigen betekenis. Haar thematiek is altijd gericht op verbinding. Dit keer is het specifiek de verbinding met het vrouwelijk lichaam en de viering daarvan wat centraal staat.
        
De Evangelisch Lutherse Kerk in Leeuwarden doet in 2024 weer mee aan het jaarlijkse Tsjerkepaad. Op de zaterdagen 6 juli tot en met 14  september van 13:30 tot 17:00 uur is de kerk open om aan de historie te snuffelen, te luistern naar orgelmuziek en de foto expositie te bekijken. De opening van de expositie wordt verricht door de voorzitter van de kerkenraad en de kunstenaar op zaterdag 6 juli om 13:30.

Op elke 1e en 3e zondag van de maand bent u uitgenodigd in de viering, waarna u de expositie ook kunt bekijken. In de dienst van 4 augustus zal aandacht gegeven worden aan de expositie. In deze dienst zullen Bijbelse gedachten worden verbonden met de thematiek van de kunstenaar. U ben allen van harte uitgenodigd.