Cursus Theologische Vorming

Wat leer je er?
Wat is echt belangrijk in het leven? Welke idealen willen we nastreven? Waardoor laten we ons inspireren? Wat betekent het om een zinvol leven te leiden? Dit soort ‘grote’ vragen komen voorbij op de Cursus Theologische Vorming. Je leert er Bijbelteksten lezen en  komt meer te weten over de wereld waarin ze zijn ontstaan. Ook maak je kennis met het werk van grote christelijke denkers en kom je van alles te weten over achtergrond en betekenis van de liturgie en rituelen van het christendom. Daarnaast bieden we een korte maar intensieve kennismaking met de andere wereldgodsdiensten. Er gaat geen cursusavond voorbij of bij het bestuderen van de stof komt als vanzelf de actualiteit om de hoek kijken: welke keuzes wij maken en hoe houdbaar die zijn. Wat vooropleiding en voorkennis betreft stellen we geen eisen. Iedereen kan meedoen.


Opbouw van de cursus
De cursus bestaat uit 6 losse blokken van elk zes avonden, verspreid over drie jaar.
Per jaar bieden we twee blokken aan. Op 16 januari gaat een nieuw blok van start, en kunnen ook nieuwe deelnemers weer instappen. Je bepaalt zelf hoeveel blokken je meedoet.

Docenten
Alle docenten zijn academisch geschoolde theologen die hun vak goed hebben bijgehouden. De meesten van hen zijn werkzaam als predikant in de PKN. De docenten wereldgodsdiensten kennen de wereld van Jodendom, Islam, Boeddhisme of Hindoeïsme van binnenuit.

Programma winter 2020
16 januari: Open avond met de solotoneelvoorstelling ‘Paulus’ van theatermaker Peter Vermaat.
23 en 30 januari: Oude Testament; docent Hinke Post – Knol.
6 en 13 februari: Christelijke denkers over goed leven; docent Adri Terlouw
27 februari en 5 maart: Nieuwe Testament; docent Jan Finnema.

Tijd en plaats:
Van 19.30 – 21.30 uur in één van de zalen bij de Kurioskerk, Julianalaan 38.

Kosten:
Per blok € 90.00; introductie – avond : € 5,00

Aanmelden en informatie:
Stuur een mail naar : theologischevorming2.0@gmail.com
Meer info op: www.theologischevorming.eu
Op de website vindt u ook informatie over de vijf thema – avonden voor oud - cursisten die we in januari en februari aanbieden.