Tijd voor elkaar: 7 avondjes uit!

In een tijd van druk-druk-druk is het soms lastig om echt tijd voor elkaar te nemen. Maar als je dat niet doet groei je voor je het weet uit elkaar. Dat is één van de redenen, waarom ze in Londen ooit begonnen zijn met een Marriage Course, die inmiddels over de hele wereld door vrijwilligers gegeven wordt. In Nederland tegenwoordig onder de noemer Tijd voor elkaar.

Jeannet en Lieuwe Bijleveld geven deze cursus al 12 jaar als vrijwilligers en vinden het nog steeds fascinerend om te zien hoe zo'n praktische cursus helpt om relaties echt te verstevigen en soms weer helemaal op te frissen.

De cursus bestaat bestaat uit zeven avondjes uit. Onder het genot van een feestelijk diner voor twee krijgen de stellen toelichting op thema’s als conflicten  oplossen, vergeving, goede seks en communicatie. Met concrete vragen en oefeningen in een werkboekje ga je daarover dan alleen met je eigen partner in gesprek.

De kracht van de Marriage Course zit hem in het feit dat de cursus niet probleemgericht is, maar relaties juist positief en met humor benadert. Een deelnemer van de Marriage Course: “Waarom zouden we wachten tot het fout gaat? Je auto laat je ook APK keuren, zelfs als die nog prima rijdt en je nergens last van hebt.’”

Na 12 jaar in Kollumerzwaag verhuist de cursus nu naar Leeuwarden, naar de gezellige eetzaal in Stadsklooster Jabixhûs , (Vijverstraat 2 ), vlakbij  het centrum. De eerste avond is op 11 oktober.

Meer info op
www.tijdvoorelkaar.nl;

Voor vragen en opgave:
jabixhus@gmail.com of 058-3000150
i.v.m de catering graag voor 4 oktober.

* de Marriage Course is niet alleen geschikt voor getrouwde stellen, maar voor iedereen, die langer dan twee jaar samenwoont. Voor beginnende stellen
 is er in het voorjaar de Pre Marriage course.
* Je hoeft geen lid van een kerk te zijn om mee te doen. Het is ook geen Bijbelstudie. De cursus is wel gebaseerd op Bijbelse principes in combinatie
 met praktische relatieonderzoeken