Uitblazen in de Oosterstraat

Het Leeuwarder kamerkoor 'Canticum Novum' onder leiding van Jannie de Groot heeft het initiatief genomen voor een serie korte zaterdagmiddagconcerten in de Lutherse Kerk van Leeuwarden.
Reeds twee concerten zijn er geweest. Het gezongen repertoire stamt veelall uit de Lutherse traditie van de Duitse barok, met onder anderen Buxtehude en Bach.

Op 28 maart aanstaande is alweer het derde concert in de reeks. Ook nu weer staat de grote Buxtehude centraal. Naast het koor treden een organist (Roelof van Luit) en enkele andere zangers en musici (sopraan, bas, blokfluit, viool, cello) op, zodat de koormuziek afgewisseld wordt met andere vocale & instrumentale werken.

De Oosterstraatconcerten duren telkens drie kwartier, van 16:30 tot 17:15; met na afloop (gratis) verversingen om nog even bij na te praten. De toegangsprijs bedraagt slechts 8 euro.
Een mooie manier om de werkweek af te sluiten en de zondag in te gaan.

Het afsluitende concert is op 30 mei, de zaterdag van Pinksteren, voor het afsluitende concert, met kerkmuziek uit de Engelse traditie, in samenwerking met het vrouwenkoor Canta Silva. Welkom!

Datum: 28 maart 2020
Tijdstip: 16.30 - 17.15
Plaats: Lutherse Kerk, Nieuwe Oosterstraat
Entree: 8 euro (t/m 16 jaar gratis), inclusief een drankje-met-iets-erbij na afloop