Uitblazen in de Oosterstraat

Eind vorig jaar vond voor het eerst een Oosterstraatconcert plaats in Leeuwarden. Het initiatief slaat aan: een goed gevulde Lutherse Kerk op zaterdagmiddag en enthousiast (en soms zelfs ontroerd) publiek. Op zaterdagmiddag 25 januari 2020 om 16.30 is in de Lutherse Kerk aan het tweede koorconcert in deze concertserie. De concerten bieden een stukje bezinning en gelegenheid om even uit te blazen met koor- & instrumentale muziek na een week werken of een middag winkelen, als opmaat voor de zondag.

Historische & culturele inspiratie
Al in de zeventiende eeuw bestond er in Duitsland een traditie van concerten voor zakenlui op de vooravond van marktdagen. In 1673 gebruikte de componist Dietrich Buxtehude de term Abendmusiken voor het eerst voor de concerten die hij op de donderdagavond organiseerde in de Marienkirche in Lübeck.

In deze bijzondere traditie geeft het Vocaal Ensemble Canticum Novum o.l.v. Jannie de Groot nu een concert met (toepasselijk) muziek uit de Duitse barok, o.a. van J.S. Bach, Telemann en Pachelbel. De koorwerken worden afgewisseld door instrumentale werken voor orgel en cello. De volgende concerten in de serie zijn op 28 maart, 30 mei en 28 november.

Datum: 25 januari 2020
Tijdstip: 16.30 - 17.15
Plaats: Lutherse Kerk, Nieuwe Oosterstraat
Entree: 8 euro (t/m 16 jaar gratis), inclusief een drankje-met-iets-erbij na afloop