Choral Evensong met Schola Liturgica Leeuwarden

Het is inmiddels traditie, dat in december op de tweede zondag niet een Choral  Evensong gevierd wordt, maar een Advent Carol service in de Grote Kerk van Leeuwarden.

Rond adventslezingen klinkt muziek uit de Anglicaanse traditie, passend bij de ingetogen verwachtingsvolle tijd voor kerst. De Engelse carols zijn bekend en geliefd om hun sfeervolle klank, op eenvoudige en herkenbare gedichten, veelal gebaseerd op bijbelteksten.

Er zullen carols gezongen worden van zowel klassieke componisten zoals Felix Mendelssohn-Bartholdy en Michael Praetorius als van hedendaagse componisten als Richard Shephard en Philip Ledger. Hoogtepunt mag wel het ‘This is the record of John’ van Grayston Ives genoemd worden. Dit stuk is tweedelig en begint met de onrust die veroorzaakt wordt door de telkens weer prangende vraag aan Johannes de Doper: ‘wie ben je, ben je de verlosser?’ Het antwoord van Johannes is prachtig verstild en dramatisch weergegeven, met lange dalende melodielijnen en harmonieen die in het orgel als bakens van houvast klinken.

Naast de verschillende carols is er samenzang van bekende en minder bekende adventsliederen. Schola Liturgica Leeuwarden staat onder leiding van Geke Bruining-Visser, Theo Jellema bespeelt het orgel. De viering begint om 17 uur. Iedereen is van harte welkom om deze dienst mee te vieren. Ook is deze viering online te volgen via www.choralevensong.nl.

Schola Liturgica zal in de week na kerst weer haar jaarlijkse winterreis naar Engeland ondernemen en ditmaal de dagelijkse evensongs zingen in de kathedraal van Canterbury. Iets om naar uit te kijken! Meer informatie over deze projectreizen is te vinden op www.zingeninengeland.nl.

Datum: zondag 10 december
Locatie: Grote of Jacobijnerkerk
Aanvang: 17.00 uur