Protestantse Gemeente Lekkum

content image
De Hervormde gemeente van Lekkum-Miedum-Snakkerbuorren en Blitsaerd is een zeer kleine gemeente: 26 belijdende leden, 30 doopleden en 49 overige geregistreerden. In totaal verdeeld over 70 pastorale eenheden. Voorts is er een aantal vaste gasten uit naburige gemeenten.
In de gemiddelde kerkdienst zitten circa 25 personen, met uitschieters naar boven en beneden.
Al zijn we klein, we zijn wel vitaal. Heel mooi is ook dat alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd zijn.
De laatste paar jaar hebben we er wat nieuwe leden bij gekregen uit de nieuwbouw van Blitsaerd. Ook een aantal dorpsgenoten die eerst bij een wijkgemeente in Leeuwarden hoorden hebben zich naar ons over laten schrijven.

Activiteiten van PG Lekkum

Lunchbijeenkomst voor twintigers

31-03-2019

Tijdens deze bijeenkomsten ga je samen met leeftijdgenoten een Bijbelgedeelte lezen. Daarmee stappen met elkaar een heel andere wereld binnen. Net als wanneer je een goed boek leest. Dat vraagt enige inspanning, maar die blijkt de moeite meer dan waard. Vanuit die verhalen blijken onze eigen wereld en de keuzes die we daarin maken opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Dat is een soms verwarrende maar vooral bevrijdende ervaring, omdat hij ons eigen wereldje openbreekt. Zo helpen Bijbelverhalen ons om over onze eigen keuzes na te denken. Ondertussen lunchen we samen. Nieuwe deelnemers van harte welkom. De leiding is in handen van ds. Adri Terlouw.

Datum: zondagen 20 januari, 17 februari, 31 maart en 12 mei

Tijd: 12.30 – 14 uur
Plaats: Cecilakerk Lekkum:
Opgeven: terlouwadri@gmail.com

Lees verder

Serious Quest, Jongerengespreksgroep 16 +

07-04-2019

Volwassen worden is niet alleen kennis verwerven, het is ook inzicht krijgen in jezelf en jouw plek in de wereld. Bijbelverhalen zijn een goed aanknopingspunt om daarover na te denken en met elkaar van gedachten te wisselen. Dat doen we op de jongerengespreksgroep. In een veilige en open sfeer waarin altijd ook plek is voor nieuwe gezichten. De leiding is in handen van ds. Adri Terlouw.

Datum: zondagen 6 januari, 3 februari, 3 maart en 7 april.
Tijd: 12.30 – 13.30 uur
Plaats: Cecilakerk Lekkum
Opgeven: terlouwadri@gmail.com

Lees verder