Liturgie

Bijzondere diensten of vieringen

(Voor reguliere kerkdiensten: raadpleeg de websites van (wijk)gemeenten onder Deelnemers)

Choral Evensong met Schola Liturgica Leeuwarden

08-10-2023

Ook in Nederland worden stukken gecomponeerd, geinspireerd op de Engelse klankkleur. Zo schreef Kees van Eersel een mooie hymnanthem op het geliefde lied ‘all through the night’. Naast dit stuk zal er muziek klinken van Charles Villiers Stanford, te weten zijn canticles in D, en een fraai motet van John Blow.

Het koor Schola Liturgica Leeuwarden staat onder leiding van Geke Bruining-Visser, The Jellema bespeelt zowel het kistorgel als het Mullerorgel. Iedereen is van harte welkom, entree is gratis. Ook is deze evensong online te volgen via www.choralevensong.nl.

Datum: 8 oktober 2023
Locatie: Grote Kerk Leeuwarden
Aanvang: 17.00 uur

Lees verder

Taizé-dienst in de Doopsgezinde kerk

15-10-2023

We zingen samen die prachtige alsmaar herhalende Taizé-liederen in verschillende talen; er is een psalmgebed, bijbellezing, stilte en gebeden. De organisatie is in handen van Nynke Beekman, Conrad Hendriks, Tjitske Hiemstra, Tori Kelly, Joshua Prins, Petra Prins, Nynke Smit en Jelle Waringa

Data: 15 oktober, 10 december, 25 februari, 24 maart en 28 april.
Tijd: 19.30 – 20.30 en daarna is er koffie/thee in de Kerkenraadskamer
Locatie: Doopsgezinde kerk, Wirdumerdyk 18

 

Lees verder

Nacht der zielen

02-11-2023

Op Allerzielen wordt de Agneskerk in Goutum vanaf 17.30 -19.00 uur opengesteld om, voor wie dat wil, een kaarsje aan te steken en even tot rust komen in de stilte van de kerk.

Van 17.30 – 18.30 uur is er een open inloop. Er is muziek en u kunt kijken naar impressies; bewerkingen in kleur van Marian Krol.
Van 18.30 – 19.00 uur is er een “officieel” moment met een korte meditatie, gedichten en zang van Vronie de Vreeze. Ook worden de namen voorgelezen van personen die zijn overleden. Wanneer u een naam wilt aandragen dan kunt u deze mailen naar goutumgedenkt@gmail.com. Ook tijdens de opening van de kerk kunt u namen opgeven.

Desgewenst kunt u na afloop een waxinelichtje van het buitenpad op een graf zetten. Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee.

U als inwoner van Goutum/Leeuwarden bent van harte welkom!

Datum: donderdag 2 november 2023
Locatie: Agneskerk, Buorren 23 Goutum

Lees verder

Preek van de Leek met Theo Mulder

15-11-2023

Op zondag 15 november gaat Theo Mulder (pleiter voor een vruchtbare bodem) voor als lekenpreker.
Thema is “Verbond met de grond”.

Tijd: 10.00 uur
Locatie: Doopsgezinde Kerk, Wirdumerdyk 18,

Lees verder