Cultuur

Film: The Red Turtle

26-11-2018

Een betoverend geanimeerde allegorie over de cyclus van het leven. De vervagende grenzen tussen dood en leven, mens en dier, waar en onwaar moedigen je aan je ratio te laten varen en te kijken als een kind.
De thematiek is volstrekt uniek uitgewerkt. De film kreeg 5 sterren en een Oscar voor beste animatiefilm in 2017.
Na afloop is er tijd voor nabespreking met een drankje en een hapje

Inleider: Gerdy Hahn.
Datum: maandag 26 november.
Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: 5 euro (incl. drankje/hapje)
Locatie: Titus Brandsmahuis
Opgave: 058-2120984 of kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl

Lees verder

Ein Deutches Requiem - yn it Frysk

30-11-2018

Het NHL Stendenkoor sluit het culturele jaar af met de uitvoering van Ein Deutsches Requiem - yn it Frysk. Een primeur, want nog nooit is dit requiem van Johannes Brahms uitgevoerd in een Friese vertaling.

Het idee om dit werk in het Fries tot stand te brengen komt van dirigent Hans de Wilde. Hij had de wens iets unieks uit te voeren, passend bij de Friese cultuur. Klassiek en melancholisch met een sterke innerlijke emotie. Precies zoals Ein Deutsches Requiem. Het requiem biedt troost voor nabestaanden en vertrouwen in leven en dood. Muziek en tekst die raakt tot in het diepst van de ziel. Als epiloog van Culturele Hoofdstad 2018 klinkt het requiem als een symbool van hoop.

De Friese vertaling is gemaakt door Willem Abma en Jantsje Post. De muzieknotatie is gerealiseerd door koorlid Marieke Sytema. Het geheel staat onder muzikale redactie van Hans de Wilde. Alle inspanningen hebben geleid tot een resultaat waar het NHL Stendenkoor trots op is.

Speciaal voor dit concert zijn twee jonge solisten gecontracteerd, de Friese sopraan Fardau van der Woude en bas/ bariton Roele Kok. Het geheel wordt muzikaal begeleid door pianisten Johan Bijhold en Monique van de Ven, quatre mains op vleugel.

Datum: vrijdag 30 november
Tijd: 20.00 uur
Locatie: de Grote of Jacobijnerkerk
Entree: 15 euro, voor jongeren en studenten 10 euro, inclusief programmaboekje.
www.nhlstendenkoor.nl
 

Lees verder

Wandeling langs sporen van religieus leven

01-01-2019

Wilt u een wandeling langs plekken van stilte en bezinning maken of voor een groep organiseren? Het boekje Sporen van religieus leven. Langs plaatsen van stilte en bezinning en de app www.pelgrimage.frl helpen u op weg. Groepen van 15 à 25 personen kunnen ook een (stilte)wandeling op maat aanvragen. Bijvoorbeeld in het centrum, vanuit het centrum richting Dominicuskerk en Pelikaankerk of vanuit de Doopsgezinde Kerk langs de Potmarge naar de Dorpskerk Huizum.


Info: www.pelgrimage.frl of neem contact op met kerkindestad058@gmail.com.

 

Lees verder