Cultuur

Serie Bibliodrama

09-09-2020

In de Oase wordt een serie van drie avonden bibliodrama gegeven door mw. Greta Meijberg. We vervolgen het leggen van onze geloofsweg naast de geloofsweg van Jozef. Minimumaantal deelnemers van 6, maximaal aantal van 12. Graag van tevoren aanmelden via dreudec@gmail.com, of 058 – 280 13 87

Data: woensdag 9 september, woensdag 7 oktober en donderdag 12 november 2020
Tijd: inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.30 uur
Plaats: de Oase, Weideflora 142
Aanmelden: bij Kees de Dreu, dreudec@gmail.com, of 058-280 13 87   
Meer informatie: dreudec@gmail.com of gl.spoelstra@gmail.com

 

Lees verder

Film in de Schakel: Le fils de l’Autre

25-10-2020

Hoe je de werkelijkheid waarneemt heeft alles te maken met waar je geboren wordt op deze aarde, in welke cultuur, samenleving en familie je opgroeit. Dat levert wereldwijd een boeiende diversiteit op maar zorgt ook voor onderlinge conflicten tussen individuen en groepen.
Wat doet het met je zelfbeeld, de waarden waarop je je leven hebt gebaseerd als je je plotseling in de ander moet verplaatsen? Een voortdurend actueel thema, dat de Franse regisseuse Lorraine Lévy uitwerkt tegen de achtergrond van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Wanneer de 18-jarige Joseph zijn dienstplicht bij het Israëlische leger wil starten, ontdekt hij dat hij niet de biologische zoon van zijn ouders is. Hij is bij zijn geboorte verwisseld met de Palestijnse Yacine. Het ziekenhuis waar ze werden geboren moest tijdens een scud-aanval in allerijl worden ontruimd. Het Joodse jongetje ging per ongeluk mee met een arme Palestijnse familie naar de Westelijke Jordaanoever; het Palestijnse jongetje belandde in het gezin van een kolonel in het Israëlische leger.

Deze onthulling verandert het leven van beide families ingrijpend. Ze worden gedwongen elkaar op te zoeken, met elkaar in gesprek te gaan en gaandeweg hun ideeën over zichzelf en elkaar bij te stellen. De film is gemaakt vanuit een groot gevoel voor de Ander, in de titel niet voor niets geschreven met een hoofdletter.

Datum: zondagavond 25 oktober
Tijd: 20.00 uur.
Plaats: Kerkzaal van de Schakel
De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.
Registreren bij binnenkomst of vooraf opgeven via: schakeltoerusting@gmail.com.  
N.B. In verband met de verbouw van De Schakel wordt de film mogelijk op een andere locatie vertoond. Check daarom van te voren de website www.kerkincamminghaburen.nl of er wijzigingen zijn.

 

Lees verder

Workshop bibliodans: 'Ave Maria, gezegend ben je'

13-12-2020

Het ‘Ave Maria’ wordt op allerlei plekken met overgave gebeden, gezongen, beluisterd. Wat gebeurt er als we in slow motion mee gaan bewegen? Als Maria gegroet wordt, dan gaat het niet alleen om wie gegroet wordt, maar ook wat er gegroet wordt.
Welke kwaliteit, welke houding, welk verlangen, welke beweging in haar wordt er bevestigd, gezegend? En wat is er in mij dat om zegen vraagt?
Met Maria (en Elisabeth) betreden we een ruimte waarin er ‘ja’ tegen het leven wordt gezegd. In (slow?) motion maken wij dansend onze eigen zegenbede.

Voor bibliodans is geen danservaring nodig..
Mirjam, de zus van Mozes, danste en David ook.
Wij zullen toch ook wel onze eigen beweging kunnen vinden.
Dansen geeft plezier, en boort tegelijkertijd een diepere laag aan. In bibliodans bewegen we op een vrije manier met bijbelse thema’s. Het is geloven met hart, hoofd, lijf en leden. Mensen die nooit dansen, mensen die schroom hebben om te dansen, mensen die van dansen houden, mensen die puur nieuwsgierig zijn, - iedereen kan meedoen.
Iedereen zoekt z’n eigen beweging.

Deze workshop wordt begeleid door Susanne de Jong-Tennekes
Susanne is theoloog en bibliodansdocent
Ze werkt in het Dominicanenklooster Zwolle en maakt deel uit van Stichting de Zevende Hemel (Geloof in beweging, spiritualiteit die aardt)

Datum: zondagmiddag 13 december
Tijd       14.30 uur
Plaats:  De Schakel, Havingastate 7, Leeuwarden

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.
Vooraf aanmelden via schakeltoerusting@gmail.com

 

Lees verder