Jeugd & Jongeren

Klupcatechese door pastor Germa Kamsma-Kunst en Norbert Dechesne

09-06-2023

Bij de klupcatechese komen jongeren gedurende drie jaar jaarlijks acht  keer bij elkaar. Op deze avonden komen geloofsonderwerpen op verschillende manieren aan bod. Het ene jaar staan de schatten van het geloof centraal. Het andere jaar de vraag: Wie is Jezus en wat kan hij voor mij betekenen. En er is een jaar dat gaat over rituelen en sacramenten. Komend seizoen starten we met de schatten van het geloof. Actief bezig zijn en gezelligheid staan centraal op deze avonden.

De eerstvolgende gelegenheid om het sacrament van het Vormsel te ontvangen is in 2025.

Data: 13 januari, 17 februari, 10 maart, 14 april, 9 juni
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: de zaal naast de Dominicuskerk    
Kosten: geen

Lees verder

Nacht van Gebed in Leeuwarden

09-06-2023

Bid 9 op 10 juni mee voormensen , die vervolgd worden om hun geloof

“Onze gebeden kunnen komen waar wij niet kunnen komen. Wanneer we bidden zijn er geen grenzen, geen gevangenismuren en geen gesloten deuren” - Anne van der Bijl

Wereldwijd worden miljoenen mensen vervolgd om hun geloof. Daarom houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland.

Doe in Leeuwarden mee met deze interkerkelijk georganiseerde Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 9 op 10 juni in Stadsklooster Jabixhûs (Vijverstraat 2). De Nacht begint om 21.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Tijdens de Nacht horen en zien we verhalen uit onder meer Noord-Korea, Afghanistan, Vietnam , Sudan ,  Iran en Colombia. Elke keer na een filmpje of een interview wordt er dan ca 20 minuten gebeden voor het betreffende land in groepjes of individueel, bv door een kaarsje te branden of  een gebed te schrijven. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de Nacht mee te bidden. Schuif gerust aan!

Ook een kindergebedsnacht
Er is ook heel praktisch materiaal voor kinderen om ze te leren bidden voor kinderen, die in hun land voorzichtig moeten zijn als ze Christen zijn : stickers , een wereldkaart met een boekje over “geheime vrienden. Hiervoor nodigen we kinderen en hun ouders uit op van 19.00-20.30 uur naar de Kindergebedsnacht te komen.

 

Lees verder